Her er du: > Forlag > Fysikforlaget
 

Fysikforlaget katalog

Tilbage Print
332 - Sensorer - Måling Styring Kontrol (2019)
Produktnr 332
Produkt Sensorer - Måling Styring Kontrol (2019)
Beskrivelse

Ole Sørensen

I fysik A og B på stx skal eleverne møde eksempler på kredsløb med elektriske sensorer og på simulering eller styring af fysiske systemers opførsel. Denne bog giver en introduktion til sensorer, styring og regulering.

Der er lagt vægt på, at eleverne hurtigt selv kommer i gang med at eksperimentere og undersøge. I de fleste eksperimenter bruges den meget populære minicomputer Arduino. Arduino og de benyttede sensorer er så billige, at skolerne kan anskaffe et stort antal. Der er i bogen lagt op til, at eleverne kan være kreative og selv afprøve egne ideer.

Bogen forsøger at give en introduktion til reguleringsteknik gennem - forhåbentlig - overskuelige modeleksempler. Modellen af et reguleringssystem indeholder ofte en differentialligning. Løsning til differentialligningen giver en beskrivelse af, hvordan den regulerede størrelse udvikler sig med tiden. I denne bog benyttes værktøjsprogrammet Modellus til løsning af differentialligninger.

Til bogen er knyttet et websted www.fys.dk/sensorer, hvor man finder halv- og helfærdige Arduino-programmer, simuleringsprogrammet Modellus og andet supplerende materiale.

 

Udgivelse  1. udgave, 1. oplag 2018
ISBN  978-87-7792-080-6
Pris DKK 120,00
Pris ved 10+ stk 95,00

Læg i kurven  Antal:    

Tilbage Tilbage

 
LMFK-sekretariatetToldboden 3, 2. sal D188800 ViborgTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@sekr.dk