Her er du: > Forlag > KemiForlaget > Nyheder
 

Nye udgivelser fra Kemiforlaget 

Print
 
    Bioteknologi A - et overblik
 billede Bioteknologi.jpg  

Omfanget er 96 sider (B5-format) og farvetryk
Bioteknologi A er udarbejdet med det formål at skabe et hæfte, som dækker de faglige hovedområder der udgør kernestoffet til den skriftlige eksamen i faget Bioteknologi A.
Formler og tekst præsenteres i et meget brugervenlig farvedesign, så man hurtigt kan få et overblik over de enkelte fagområder.

Bogen kan bruges til den skriftlige eksamen på A-niveau, men vil også være et meget nyttigt redskab i den daglige undervisning og ved opgavetræning.

Kemiforlaget 2015

Hæfter er udarbejdet af Karen Helmig, Kristine Raae, Annette Nyvad, Preben Albertsen og Hanne Busk.

Præsentationssider fra kapitlerne med Ensymkinetek, Genetik, Biokemiske processer samt forordet.

 
 

 

Energi

Benthe Schou, Energi, Fossile brændstoffer, bioethanol og biodiesel, Kemi, Kemiforlaget  

Fossile brændstoffer, bioethanol og biodiesel - Kemi
Af Benthe Schou

Hæftet omhandler produktion og anvendelse af fossile brændstoffer samt bioethanol og biodiesel.
Råoliens kemiske sammensætning og raffinering gennemgås og navngivning i den organiske kemi introduceres således, at der opnås kendskab til alkaner og alkoler. Desuden introduceres esterbindingen i forbindelse med omtalen af bioethanol.
Ved gennemgangen af ovenstående emner dækkes en del af de kernefaglige områder inden for den naturvidenskabelige faggruppe. Disse er bl.a. afstemning af reaktionsskemaer, molarmasse, stofmængde og stofmængdeberegninger. Desuden omtales elektronprikformler og oktetreglen i tilknytning til opbygningen af alkaner.
Hæftet er lavet ud fra en filosofi om, at man lærer bedst ved selv at arbejde med tingene. Derfor er det skrevet med små korte afsnit inden for hvert kapitel, der afsluttes med henvisninger til bogens hjemmside, hvor opgaver og øvelser kan hentes.

 

 
   
   

 

 

 

 
LMFK-sekretariatetHøffdingsvej 34, 2. sal2500 ValbyTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@lmfk.dk