Her er du: > Forlag > Fysikforlaget
 

Fysikforlaget katalog

Tilbage Print
340 - Plasmafysik og fusionsenergi (2015)
Produktnr 340
Produkt Plasmafysik og fusionsenergi (2015)
Beskrivelse

Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde

Fusionsreaktoren ITER bygges i disse år i Frankrig af EU, Kina, Japan, Rusland, Indien, Sydkorea og USA og afløser JET i England. ITER er nok sidste trin i forskningsfusionsreaktorer. ITER forventes at kunne producere mere energi, end der bruges til at køre den, og vil dermed være den første fusions-reaktor med energioverskud. Forskerne tror og håber, at erfaringer fra ITER fører til kommercielle fusions-reaktorer, der vil kunne løse vores energiproblemer for altid.

Denne bog er skrevet til gymnasiet Fysik A-undervisning til emnet Fysik i det 21. århundrede.

I kapitel 2, 3 og 4 redegøres der for selve frusionsprocessen, plasmaet og fusionsreaktoren. Den første halvdel af bogen dækker således kernestoffet i henhold til læreplanen.

De følgende kapitler omhandler supplerende stof og beskriver emnerne laserfusion, brintbomben, stjerne og Big Bang-kernesyntesen, hvorfussions-processer også spiller en rolle.

I kapitel 9 beskrives de energiressourcer, vi har til rådighed, deres mangler og den truende energikrise. I kapitel 10 findes der afsnit, der ygerligere uddyber teorien bag fusionsprocessen.

Vi vil i de næste mange år kunne følge, om fusions-energi bliver fremtidens energikilde.


 


 

ISBN  978-87-7792-058-5
Pris DKK 125,00
Pris ved 10+ stk 100,00

Læg i kurven  Antal:    

Tilbage Tilbage

 
LMFK-sekretariatetToldboden 3, 2. sal D188800 ViborgTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@sekr.dk