Her er du: > Kurser > Matematikkurser
 

HF konference: Matematik hf C efter reformen 

Print

Tidspunkt:Mandag d. 30. oktober 2017, 09:00 - 16:00
Sted:Københavns VUC, Sankt Petri Passage 1, 1165 København K
Pris:1.350,- kr.
Tilmeldingsfrist:Mandag 23. oktober 2017
Arrangør:Matematiklærerforeningen

 

Konferencen arrangeres af Matematiklærerforeningen i samarbejde med Bodil Bruun, fagkonsulent i matematik på stx og hf og henvender sig primært til alle lærere, der underviser i matematik på hf.

Årets hf-konference har fokus på to centrale elementer i den nye læreplan for matematik på hf C. Det ene element er ændringerne ved både den mundtlige og skriftlige eksamen. Det andet element er tilrettelæggelsen af undervisningen med gentagen tilbagevenden til faglige begreber, og hvor bl.a. anvendelsen af IT og CAS nu er et krav som didaktisk redskab i undervisningen og som værktøj til løsning af skriftlige opgaver.

På konferencen vil disse punkter blive behandlet

 • Forslag og ideer til eksamensspørgsmål (problemstillinger) til gruppedelen ved den mundtlige eksamen, herunder principper for design af spørgsmål.
   
 • Eksempler på hvordan eleverne/kursisterne i den daglige undervisning trænes frem mod gruppedelen.
   
 • Den nye todelte skriftlige eksamen med første del uden hjælpemidler (formelsamling tilladt) og anden del med inddragelse af matematikværktøj.
   
 • Faglige mindstekrav og nye opgavetyper til skriftlig eksamen.
   
 • De ændrede krav til den didaktiske tilrettelæggelse som formuleret i læreplanen. "Progressionen i det faglige indhold og den faglige fordybelse skal sikres gennem tilbagevendende behandling og uddybning af faglige begreber...".
   
 • Konkrete eksempler på pædagogisk inddragelse af værktøjsprogrammer til matematikindlæring.
   
 • Hvordan peger hf C frem mod hf B?
   

Forberedelse:
Deltagerne bedes medbringe computer, og der må påregnes en mindre forberedelse til kurset. som meldes ud i god tid før kursusstart.

 

 
LMFK-sekretariatetHøffdingsvej 34, 2. sal2500 ValbyTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@lmfk.dk